Beschrijving
Mand met 12 oesters.
Fines de Claire:
De fine de claire is een fraaie oester en kan het zelfs opnemen tegen hoger aangeschreven exemplaren als het seizoen goed is. De fine de claire heeft een hoog vochtgehalte, is iets vleziger en heeft een zoetere smaak dan andere soorten uit het zoutere zeewater.
Geay
De Spéciale Gaey blijft 2 tot 6 maanden in de claire, met maximaal 10 oesters per vierkante meter. Deze oester heeft een bijzondere smaak met een mooie balans tussen zoet en zout. Ze zijn zacht en krokant tegelijk, met een fijne ziltigheid en een lange nasmaak.
Gillardeau
De oester is een creuse, maar veel beperkter in aantal. Gillardeauoesters zijn daardoor exclusiever en duurder dan de fines de claires of Zeeuwse creuses. Ze zijn vol en vlezig, en smaken romig en bijna nootachtig.
Zeeuwse bio oester
De Zeeuwse creusen worden, zoals de naam al doet vermoeden, gekweekt in Zeeland. De Zeeuwse Creuse heeft een zilte smaak met fruitachtige accenten.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.